PROTIVGRADNA ODBRANA POJAČANA NOVIM RAKETAMA

image_pdfimage_print

Devet funkcionalnih lansirnih stanica, koje u okviru sistema protivgradne odbrane štite teritoriju Grada Niša, od danas raspolažu sa još 50 novih raketa dugog dometa.

Uprava za poljoprivredu i razvoj sela je i ove godine izvršila nabavku projektila, za koje je iz budžeta Grada Niša izdvojeno 1.830 hiljada dinara. Rakete su već dodeljene Republičkom hidrometeorološkom zavodu – Radarskom centru Niš i danas su raspoređene na terenu.

”Stanice koje vrše odbranu od grada sada raspolažu sa po 17 projektila. Ukupan broj raketa koje Niš ima je 153, od čega je 16 kratkog a ostale dugog dometa. U ovom trenutku, ne postoji ni jedan grad ili opština u Srbiji koja ima veći broj projektila po lansirnom mestu, a  ja se iskreno nadam da ćemo ih neiskorišćene preneti u sledeću sezonu. Kada su gradonosne padavine u pitanju, vremenske prilike su ove godine relativno stabilne, ali u slučaju pogoršanja, sa sadašnjim brojem raketa se može adekvatno delovati u smislu spreačvanja ove elementarne nepogode. Zadatak nam je da zaštitimo teritoriju čitavog Niša – imovinu naših građana i na gradskom i na seoskom području, ali kao i uvek, posebno apelujem na poljoprivrednike da osiguraju svoje zasade jer je to najbolji način da upravljaju ricima od elementarnih nepogoda”- izjavio je Saša Stoiljković, načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela.

Možda Vas zanima i sledeće...