Uskršnja čestitka

image_pdfimage_print
 Uskršnji praznici u sebi nose poruku obnove i nade, podstiču nas da budemo upućeni jedni na druge i uvek nas iznova podsećaju na vrednosti međusobnog uvažavanja i poštovanja.
Želim da radost Uskrsa ispuni vaše domove zadovoljstvom i blagostanjem, da praznik provedete u dobrom zdravlju, miru i slozi, okruženi porodicom i prijateljima .
 Vaskrs predstavlja  praznik nad praznicima i u ovim  danima kada smo okupljeni u crkvi I za porodičnom trpezom  želim da se  u svakom čoveku dobre volje probudi vera  naših praotaca, iskrenost i ljubav prema bližnjem.
Poštovanjem tradicije i vrednosti koje su nam ostavili naši duhovni prosvetitelji , možemo da sačuvamo identitet i doprinesemo boljitku našeg zajedničkog doma – našeg grada. Da zajedno prevaziđemo sopstvene mogućnosti , da zajedno  napredujemo i  da naš Niš svrstamo tamo gde pripada, među uređene evropske gradove sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem.
Neka radost Hristovog vaskrsenja ispuni svaki dom i ulije novu snagu svima nama , da istrajemo u veri, nadi i ljubavi.
Jer kako kažu sveti oci “Svetlo Vaskrsenje gospoda Isusa Hrista temelj je naše vere ,jemstvo naše nade i hrana naše ljubavi”.
Čestitam vam praznik uz najradosniji pozdrav ,Hristos Voskrese!
Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić

Možda Vas zanima i sledeće...