Radovi na niškim ulicama i sređivanju korita Nišave

  • prvomajska
  • b brod
image_pdfimage_print
Započela je rekonstrukcija Prvomajske ulice (GO Medijana) od Voždove do Ulice 7.jula. Ulica je dužine 440 metara, a širine 6 metara i trotoari sa obe strane ulice širine po dva metra.Između kolovoza i trotoara nalazi se zelena površina sa drvoredom širine jedan metar.
Rekonstrukcija obuhvata zamenu ivičnjaka i presvlačenje asfaltom kolovoza i trotoara.
U toku su završni radovi na izgradnji puta od Naselja Nikola Tesla do Gornje Vrežine. Put je asfaltiran dužine 1200 metara, a širine 7 metara. Ostalo je da se urade bankine i izvrši humuzacija kosina nasipa. Vrednost izgradnje je 21 milion dinara. Radovi se finansiraju iz sredstava periodičnog održavanja. Nedostatak ovog puta pravio je problem meštanima pomenutih naselja za odlazak do svojih imanja
Počeli su i  radovi na rehabilitaciji ulice od škole do crkve u Brzom Brodu .Ulica je širine 5,5 metara i dužine 170 metara.U toku je i uređenje okretnice kod škole „Dr Zoran Đinđić“.Ukupna površina platoa je 400 metara , a u sredini platoa biće javna česma .Izgradnjom platoa biće produžena linija gradskog autobusa čiji nedostatak je predstavljao problem za meštane Brzog Broda.
Trenutno se radi i  na sređivanju korita Nišave  od Medoševačkog do Železničkog mosta.Investiciona vrednost je 310 miliona dinara iz kreditne linije Svetske banke ,a investitor  je preduzeće „Srbija vode“.Izvođač radova je „Strabak“.Ovim radovima obezbeđuje se  stepen zaštite  sa 120 kubika propusta vode u sekundi.Projekat predviđa i uređenje  minor korita kao i izgradnju stepeništa i prilaza reci u pravcu ka centru grada.

Možda Vas zanima i sledeće...