БРАТСКИ ГРАД БЕЛГОРОД ОБЕЛЕЖИО ДАН ГРАДА НИША

У оквиру Фестивала градова побратима, у руском граду Белгороду, 24. марта обележен је Дан града Ниша и српске културе.

У фоајеу Белгородског драмског позоришта М. С. Шћепкина, које већ седам година сарађује са Народним позориштем Ниша, приказана је тематска изложба фотографија нишког фотографа Даворина Динића “Сенке старог Ниша”, као и филм о Нишу, а одржано је и културно-уметничко вече, на коме су учествовали студенти из Србије, који студирају на Белгородском факултету уметности и културе.

Побратими из Белгорода одабрали су 24. март за Дан града Ниша због тога што је то посебан датум у српском календару – тог дана почело је НАТО бомбардовање Савезне Републике Југославије.

Белгород и Ниш незванично, кроз различите институције, сарађују већ скоро десет година, а званичан Споразум о сарадњи потписан је у јуну 2014. године, након чега је сарадња наша два града у свим областима, а посебно у области културе, образовања, спорта, урбанизма и привреде интензивирана.
Честитка поводом Ускрса

Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић упутио је честитку свим верницима који у недељу славе ускрс по грегоријанском календару.
„Свим верницима који празник Христовог васкрсења славе по грегоријанском календару од срца честитам предстојећи празник са жељом да овај празник проведу са онима које воле и поштују уз традиционлану ускршњу трпезу.Нека дух љубави и толеранције испуни срца свих оних који ће у недељу обележити дан када је васкрсењем Христа постављен темељ хришћанске вере. Ускрс је празник над празницима којим прослављамо победу живота над смрћу, празник који представља основу хришћанског веровања,“ каже се у честитки градоначелника Перишића.