Novi semafor za veću bezbednost dece i učenika srednjih škola

  • semafor 2
  • semafor 3
  • semafor
image_pdfimage_print
Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić obišao je danas lokaciju na uglu Voždove i Prvomajske gde će uskoro početi sa radom novi semafor.
„Savet za bezbednost saobraćaja odlučio je da na ovoj raskrnici postavi semafor  kako bi povećao bezbednost u veoma frekventnoj ulici gde uglavnom prolaze deca iz škole“ Vožd Karađorđe“ i gimnazija“ Stevan Sremac „i“ Bora Stanković“.
Za postvljanje semafora grad  je izdvojio 4 miliona dinara i on bi trebalo da počne sa radom 15.marta“ rekao je gradonačelnik.
Najpre će u probnom periodu rada stručnjaci za saobraćaj pokušati da usklade rad semofora na Crvenom pevcu ,kod suda i novog semafora kako se ne bi stvarale gužve u saobraćaju.
Dosadašnja praksa pokazala je da semafori povećavaju bezbednost učesnika u saobraćaju i da se ne stvaraju dodatne gužve kakav je slučaj sa semaform  u samom centru grada.Prema najavi gradonačelnika i na potezu u ulici Nikole Pašića kod tržnog centra Kalča uskoro bi mogla da bude postavljena svetlosna signalizacija za učesnike u saobraćaju.

 

Možda Vas zanima i sledeće...