Prezentacija zajedničkih projekata sa policijom

  • DSC_7297
  • DSC_7407
  • DSC_7455
image_pdfimage_print
U Nišu je danas održana prezentacija zajedničkih projekata PU Niš i Grada Niša u prisustvu ministra policije dr Nebojše Stefanovića i direktora policije Milorada Veljovića.
Ministar policije istakao je zadovoljstvo što prisustvuju početku projekata koji su vezani za bezbednost mladih, jer je to veliki izazov u današnje vreme, ne samo u Srbiji već u svim zemljama sveta. „Mladi ljudi su izloženi različitim vrstama izazova vezanih za različite kriminalne radnje, od narkotrafikinga do najnovojih vodova kriminala vezanih za upotrebu interneta.To od policije zahteva da bude efikasnija i obučenija i da se ozbiljnije i bolje priprema da bi mogla da parira ovoj vrsti kriminala“, ukazao je ministar policije. Naglasivši da Policijska upravu Nišu preduzima veliki broj aktivnosti kako bi mladim ljudima i svim drugim građanima osigurala bezbednost, Stefanović je pohvalio saradnju sa loklanom samoupravom u tom gradu i istakao da će sigurnosne kamere, koje je grad  donirao policijskoj upravi, poslužiti brže i efikasnije razotkrivanje i najtežih krivičnih dela.
“Ponosni smo na činjenicu da je Niš  drugi grad u Srbiji, posle Beograda, koji je prema zahtevu Saobraćajne policije u Nišu obezbedio savremeni tehnički sistem za vizuelno praćenje saobraćajnih prekršaja.Na raskrsnici ulica Voždove, Vojvode Mišića i Bulevara dr Zorana Đinđića, kod Crvenog pevca u Nišu, postavljene su kamere za automatsko beleženje saobraćajnih prekršaja. Krajem prošle godine sprovedena javna nabavka I izabran je najbolji punuđač sa kojim je Grad potpisao ugovor o poslovno tehničkoj saradnji. Radovi su završeni u predviđenom vremenskom roku od 45 dana” rekao je gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić  I istakao da
“danas na pomenutom potezu ukupno 12 kamera snima prekršaje u svakoj kolovoznoj traci.Vrednost tendera za nabavku i instalaciju tehničke opreme na ovoj raskrsnici bio je 6,2 miliona dinara koji je izdvojen iz budžeta Saveta za bezbednost saobraćaja, koji se finansira od naplati kazni za saobraćajne prekršaje.
Grad Niš,takođe  veoma ozbiljno pristupa   tematici vezanoj  za bezbednost mladih u gradu.
 Najpre je izrađena Strategija za bezbednost mladih Grada Nisa (tokom 2012), a potom (decembra 2013) jednoglasno usvojena od strane Skupstine Grada Nisa, cime je postala sastavni deo Strategije bezbednosti Grada Nisa.Nakon toga  formirali smo Radnu grupu za implementaciju Akcionog plana Strategije, koja je jedinstvena po svom sastavu – polovina dolazi iz javnog a druga polovina iz civilnog sektora” rekao je gradonačelnik.Posle prezentacije održan je svečani defile policijskih jedinica koji je završen druženjem sa građanima u niškoj tvrđavi.

 

Možda Vas zanima i sledeće...