Akcija Agencija ze bezbednost saobraćaja u Nišu

image_pdfimage_print

150723-pojas-saobracaj

Danas je u Nišu promovisan efekat upotrebe sigurnosnog pojasa, kroz simulaciju čeonog sudara (simulator “kosa ravan”) i prevrtanja vozila (simulator “Ražanj”).

Svi zainteresovani građani bili su u prilici da u potpuno bezbednim i kontrolisanim uslovima osete efekat sigurnosnog pojasa u slučaju saobraćajne nezgode. Cilj ove aktivnosti je povećanje svesti učesnika u saobraćaju o značaju i efektima upotrebe sigurnosnog pojasa.

“Zajednički cilj svih nas je da ovakvim akcijama učinimo korak u pravcu edukacije budućih vozača, ali i da generalno podignemo svest svih učesnika u saobraćaju i utičemo na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda” rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić koji je i lično probao simultaor prevrtanja vozila.

Agencija za bezbednost otpočela je seminar unapređenja znanja za instruktore vožnje. Ovo je nova institucija definisana Zakonom o bezbednosti saobraćaja gde su svi instruktori koji se u auto-školama bave obukom vozača obavezni da prolaze kroz seminare unapređenja znanja u periodu od pet godina koliko važe njihove licence za rad.

Na ovim seminarima realizuju se teme koje su značajne za kandidate, ono što oni rade u samom procesu obuke, a cilj toga je da se sistem obuke u narednom periodu podigne na značajno viši novo.

Seminari se održavaju tokom cele godine i ideja je da se oni razvijaju i unapređuju, a paralelno sa njima radi sa na uspostavljanju seminara za predavače teorijske nastave i ispitivače na teorijskom ispitu kandidata za vozače.

Možda Vas zanima i sledeće...