Demanti Gradonačelnika Niša povodom visine primanja

image_pdfimage_print

150701-demanti-gradonacelnika

Povodom pisanja pojedinih medija da je gradonačelnik Niša rekorder u odnosu na ostale gradonačelnike po visini zarade u Gradskoj kući u Nišu održana je vanredna konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić dokumentovano demantovao informacije koje su plasirane u javnost.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić izjavio je da je netačna informacija, koju je objavio portal “Pištaljka.rs” (www.pistaljka.rs), da je u julu prošle godine sa zaostalim dnevnicama primio 273.000 dinara”. Žao mi je što moram da reagujem zbog neprofesionalnog ponašanja pojedinih medijskih kuća koje objavljuju neproverene i netačne podatke”, rekao je Perišić.

Prema njegovim rečima plata gradonačelnika isplaćena u ovom periodu iznosi 127.719 dinara bez umanjenja na ime solidarnog poreza, a posle umanjenja zarada u državnim službama od oktobra 2014. godine, plata gradonačelnika Niša je oko 118.000 dinara. Od aprila prošle godine svi gradski funkcioneri odrekli su se dnevnica za putovanja, tako da po ovom osnovu nije bilo nikakvih isplata.

Gradonačelnik je naveo da sa Medicinskog fakulteta prima 6.400 dinara, na ime projekta akreditacije te ustanove i da nikakva druga sredstva nije primio od ove institucije od novembra 2013. godine što se lako može proveriti u obračunskoj službi fakulteta. U Kliničkom centru na poslovima interventnog kardiologa gradonačelnik prima 26.000 dinara mesečno koje ostvaruje radom tokom vikenda.

Ukupan prihod gradonačelnika na ime zarade prošle godine iznosio je dva miliona i 50.000 dinara, što je ispod limita za plaćanje poreza na zarade.

Načelnik Uprave za finansije Grada Niša Miljan Stevanović potvrdio je navode gradonačelnika i istakao da su u julu 2014. godine refundirani troškovi gradonačelniku iz prethodnog perioda, jer je on sam plaćao smeštaj za sebe i vozača na dvodnevnim ili trodnevnim sastancima koji su održavani van Niša i da je uobičajeno da se iznosi refundiraju tokom godine.

Možda Vas zanima i sledeće...