Dragani Moles nagrada za toleranciju

image_pdfimage_print

150604-dragana-moles

U Skupštini grada, danas je uručena Nagrada za toleranciju operskoj pevačici iz Niša, Dragani Moles, koja već duži vremenski period živi i radi u Italiji.

Prema rečima članova žirija, gospođa Moles je zaslužila ovo priznanje svojim dugogodišnjim humanitarnim radom i afirmacijom Niša i Srbije. Kako je rekao predsednik žirija prof. dr Dragoljub Đorđević, ona je kroz svoje angažovanje aktivno promovisala poštovanje i međusobno uvažavanje među ljudima i svesrdno se zalagala protiv svih vidova diskriminacije.

Uručujući nagradu u ime Skupštine grada, njen predsednik prof. dr Mile Ilić, istakao je da nagrada i ove godine ide u prave ruke i podsetio da je Niš jedini grad u zemlji, koji kroz ovakvu nagradu iskazuje zahvalnost ljudima čije zalaganje glorifikuje toleranciju i poštovanje među ljudima.

Zahvaljujući se na priznanju, Dragana Moles je rekla kako bi volela da ovu nagradu može da podeli sa mnogim Nišlijama koji je takođe zaslužuju.

Inače, Nagrada za toleranciju se dodeljuje od 2013. godine u čast jubileja Milanskog edikta i sastoji se od diplome i medalje.

Možda Vas zanima i sledeće...