Saopštenje povodom nedavno održane Maturantske parade

image_pdfimage_print

S obzirom na to da su nakon održane Maturantske parade pristigli brojni prigovori na organizaciju ove manifestacije, Grad Niš smatra da je neophodno razjasniti određene nedoumice koje su se pojavile u javnosti, u vezi sa ovim događajem.

Grad Niš i ove godine sklopio je Ugovor sa organizacijom „Eko-reakcija“ koja je u prethodnih 8 od 9 godina bila organizator Maturantske parade. Prethodnih godina, kao i ove, organizator „Eko-reakcija“ bio je u obavezi da obezbedi neophodnu plesnu opremu (majice, kišobrane i pištaljke), kao i časove plesa za niške maturante.

Novac opredeljen za ovu namenu iznosi 399.000,00 dinara, kao što je bio slučaj i prošle godine. S obzirom na to da organizator nije ispoštovao ugovorne obaveze, Grad Niš preduzeće sve pravne i zakonske mere. Ovim putem izražavamo žaljenje zbog nastalih propusta prilikom organizacije Maturantske parade, iako je namera Grada bila da niški maturanti, kao i svake godine, odigraju svoj maturantski ples zajedno sa svojim vršnjacima iz Srbije i Evrope.

Možda Vas zanima i sledeće...