Parada maturanata

image_pdfimage_print

150522-maturantska-parada

Maturanti iz Niša zajedno sa svojim vršnjacima iz Srbije plesali su danas za kraj detinjstva i početak zrelosti u okviru tradicionalne “Maturantske parade”. Tačno u podne u 76 gradova u Srbiji uz zvuke kvadrila započela je ovogodišnja parada. Pored maturanata iz Srbije plesalo se i u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

U ime Grada Niša maturante je pozdravio zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković koji je učesnicima maturantske parade poželeo da se ostvare u životu i jednoga dana se uspešno bave pozivom za koji se osposobljavaju. Paradi je prisustvovao i šef delgacije EU u Srbiji Majkl Devenport koji je pozdravio maturante i zahvalio se na njihovom učešću na paradi tolerancije i ljubavi koja je deo velikog evropskog projekta.

Posle tradicionalnog maturantskog plesa u galeriji Srbija održan je Sajam projekata koje finansira Evropska unija – “EU i Srbija na delu”.

Događaj organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Informacionim centrom EU u Beogradu i EU Info Kutkom iz Niša.

U prostoru galerije “Srbija” predstavljeni su različiti sektori koje je EU finansirala u Srbiji – zdravstvo, obrazovanje, socijalna zaštita, kultura, mediji i civilno društvo, lokalni razvoj, inovacije i konkurentnost kao i program prekogranične saradnje.

Možda Vas zanima i sledeće...