U okviru konkursa „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ podržano 11 projekata iz Niša

image_pdfimage_print

U okviru javnog konkursa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS će u 2015. godini finansirati 152 projekta, sa ciljem da se, kroz njihovu realizaciju, unaprede uslovi života u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje i doprinese njihovom razvoju.

Kompanija je ove godine izdvojila 110,5 miliona dinara za realizaciju projekata na teritoriji Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Novog Bečeja, Žitišta, Kanjiže i Srbobrana.

Projekte će realizovati institucije, udruženja građana, sportska i strukovna udruženja koja su se prijavila na javni konkurs NIS-a. Komisiju za odabir su činili predstavnici kompanije, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica, a ove godine je, po prvi put, u izboru projekata učestvovalo i stanovništvo.

Od 1.225 prijavljenih, komisija je, prema unapred utvrđenim kriterijumima, izabrala projekte vodeći računa da budu podržane inicijative iz pet oblasti: sport, kultura, nauka, zaštita životne sredine i pomoć socijalno ugroženim grupama. Kao i u prethodnim godinama, kriterijumi za izbor su bili: značaj rešavanja problema za lokalnu zajednicu, uključenost lokalne zajednice u sve faze projekta, opravdanost budžeta u odnosu na predložene aktivnosti, relevantnost problema kojima se projekat bavi u odnosu na potrebe lokalne zajednice i usklađenost postavljenih ciljeva, predloženih aktivnosti i očekivanih rezultata.

NIS već sedmu godinu zaredom sprovodi program podrške lokalnoj zajednici. U program je do sada uloženo gotovo 800 miliona dinara i realizovano više od 600 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Rok za realizaciju projekata je 31. decembar 2015. godine, a kompletni rezultati konkursa javno su objavljeni na internet adresi http://zajednicizajedno.nis.eu/izabrani-projekti.

Rezultati Konkursa za Niš:

NIŠ

Redni broj Ime aplikanta PROJEKAT Budžet za podršku RSD
1 Gimnazija „Svetozar Marković” “Putujuća laboratorija Nauk nije bauk” Prezentovanje različitih naučno-popularnih eksperimenata i interaktivnih postavki osnovnim i specijalnim školama/upoznavanje sa naučnim fenomenima i teorijama 500,000.00
2 Pozorište lutaka Niš “Pozornica – srce pozorišta”
Sanacija pozornice Pozorišta lutaka u cilju zadovoljavanja bezbednosnog, estetskog, funkcionalnog, tehničkog i umetničkog elementa
600,000.00
3 Udruženje građana za promociju obrazovanja i socijalne inkluzije „Drugačiji zajedno” Međunarodna inkluzivna manifestacija “Sport Aktivizam Bliskost Optimizam Radost”
Kulturološka razmena i socijalna inkluzija mladih sa smetnjama u razvoju kroz organizovanje kreativnih i sportskih radionica, posete znamenitostima grada i sl.
300,000.00
4 Sunce “Servis podrške za PLHIV (Osobe koje žive sa HIV-im/People living with HIV) i promocija pozitivne prevencije zdrave populacije”
Psihosocijalna podrška i pomoć osobama koje žive sa HIV-om i članovima njihove porodice kroz rad socijalnog servisa”
400,000.00
5 Anima Niš “Animacija bez granica”
Edukativni projekat međunarodnog karaktera koji ima za cilj podizanje svesti i stimulaciju mladih na kvalitetno provođenje slobodnog vremena”
300,000.00
6 Udruženje za pomoć osobama sa L.Down sindom-om Niš “Moj život-moj izbor“-boravak za punoletna lica sa smetnjama u razvoju
Program osamostaljivanja kroz Dnevni boravak za odrasla lica sa intelektualnim i mentalnim teškoćama
600,000.00
7 Gradska opština Palilula “Naše igralište”
Stvaranje igrališta za decu na prostoru gde je nekad bila divlja deponija i stvaranje veće dostupnosti sportskih i rekreativnih sadržaja
500,000.00
8 Pravi Korak “Rekreativni centar za mlade Medoševac”
Uređenje i otvaranje terena za mali fudbal, rukomet i tenis u cilju unapređenja sportske infrastrukture sela
700,000.00
9 Omladinski Edukativni Centar “Sinergija sporta i životne sredine”
Uređenje Nišavskog keja, najfrekventnije šetačke zone u gradu, postavljanje mobilijara za decu, uređenje trim staze
400,000.00
10 Folklorno društvo “Teodora” “Igra kao nova energija za uspeh”
Besplatne letnje škole folklora i nastupi u okviru institucija socijalne zaštite, uvođenje i promovisanje igre kao pokretača aktivnog života
300,000.00
11 “Elektrotehnička škola “Mija Stanimirović” “Multimedijalni HD TV studio”
Formiranje multimedijalnog centra u okviru škole koji će pratiti kulturno sportske aktivnosti i informacije od značaja za unapređivanja znanja i veština
400,000.00
      5,000,000.00

Možda Vas zanima i sledeće...