Usvojen rebalans gradskog budžeta

image_pdfimage_print

Povodom obeležavanja 14. Oktobra, Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu, Skupština Grada Niša je na 26. Sednici jednoglasno usvojila odluku o podizanju spomenika oslobodiocima.

logoNakon kraće pauze, gradski parlament je nastavio rad održavanjem 27. Sednice na čijem je dnevnom redu bio veći broj tačaka iz redovne nadležnosti.

Svakako najznačajniji dokument bio je usvajanje rebalansa budžeta koji će, na predlog Gradskog veća biti veći za 3,9% u odnosu na planirani iznos. To praktično znači da će do kraja godine, za izmirenje preuzetih obaveza gradu biti potrebno ukupno 10,37 milijardi dinara a dodatna sredstva bi trebalo da se ostvare većim prilivom od poreza na imovinu, legalizacije i prihoda za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Odbornici Skupštine grada, jednoglasno su usvojili i Odluku o potpisivanju Pakta za sprečavanje seksualnog nasilja nad decom, čime se Niš među prvima uključuje u kampanju za ovaj vid dobrobiti dece i mladih.

Većinom glasova usvojene su izmene i dopune Odluke o kriterijumima za utvrđivanje naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, čime se investitorima omogućuje umanjenje takse za 20% prilikom uplate u celini i još 20% umanjenja ukoliko se obavežu da zaposle najmanje 30 radnika. Bez veće rasprave, takođe su usvojeni i planovi o izmenama i dopunama planova detaljne regulacije za gradske opštine Niška Banja, Medijana i Palilula.

Gradski parlament je tokom sednice prihvatio i personalne promene u okviru odborničkih grupa Srpske napredne stranke, gde je umesto Ljubice Mrdaković – Todorović izabran Bratimir Vasiljević i PUPS-a sa čije izborne liste je, na mestu odbornika Ratomir Pešić zamenio Miroljuba Stankovića.

Možda Vas zanima i sledeće...