Потписани уговори о донацији са Немачком организацијом “Хелп”

У Градској кући у Нишу данас су потписани уговори о донацији са корисницима програма подршке смањењу сиромаштва и запошљавању немачке организације Хелп.

 cccc,helpУ петом пројекту немачке организације Хелп у Нишу “Смањење сиромаштва и унапређење могућности запошљавања маргинализованих и угрожених група становништва у Србији” ове године одобрена је 21 појединачна донација и оснивање три кооперативе, односно удружења за рециклажу, производњу компоста и унапређење становања.

 У оквиру пројектне компоненте подршке предузетницима и запошљавању 21 грант вредности од 1.200,00 до 2.400,00 евра добиће пет жена и 16 мушкараца. Нови предузетници ће се највише бавити услужним делатностима (7 рециклажних, 4 пољопривредне и 1 занатска делатност). У оквиру овог пројекта прошле године у Нишу су подржана 24 корисника.

 Поред корисника појединачних грантова, уговоре о донацији потписали су и представници три кооперативе, са најмање 24 члана. У оквиру подршке развоју кооператива, у Нишу су основана три удружења: Удружење за рециклажу “Рециклажни еко центар”, Удружење за производњу компоста “Еко-хумус” и Удружење за грађевинске радове “Махала 1″. Кооперативе ће такође до краја године добити опрему за обављање делатности за које су се регистровале просечне вредности 15.000 евра.

Print this pageEmail to someoneShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Google+0Share on LinkedIn0share on Tumblr

Можда Вас занима и следеће...