Potpisan ugovor o rekonstrukciji Toplane “Jug”

image_pdfimage_print

8_2509_2096_toplanaU Gradskoj kući danas je potpisan Ugovor o rekonstrukciji Toplane “Jug”. Ugovor su potpisali Slobodan Maksimović direktor JKP Gradska toplana Niš i predstavnik konzorcijuma izvođača Davor Krmpot.

Ovaj ugovor se realizuje u okviru programa: Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – Faza 4.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je da je – “od prve faze rehabilitacije sistema daljinskog grejanja koja je započela 2000. Godine, do današnjih dana uloženo nešto više od 10 miliona eura u sistem daljinskog grejanja u Nišu. Učešće Toplane u sve 4 faze investicionih ciklusa pokazalo se kao dobra tradicija koja je doprinela unapređenju i osavremenjavanju sistema daljinskog grejanja.

Rešeni su problemi koji su godinama uzrokovali loše grejanje u pojedinim delovima grada. Sada je pred nama još jedan veliki posao koji će unaprediti proizvodnju i distribuciju toplotne energije toplane “Jug” koja snabdeva toplotnom energijom trećinu korisnika Gradske toplane što čini oko 10.000 stambenih i poslovnih jedinica”, rekao je gradonačelnik.

Vrednost ugovora o rekonstrukciji toplane “Jug” je 2.274.826,10€. a realizacija Ugovora otpočeće u toku letnjeg perioda 2015. godine. Završetak radova obeležiće početak nove grejne sezone 2015/2016.

Ovakvom rekonstrukcijom dobićemo nov toplotni izvor ukupne snage 60MV što će doprineti:

oSmanjenju emisije štetnih materija

oPovećanju stepena korisnosti toplotnog izvora TO Jug

oPouzdanijem i sigurnijem radu TO Jug

U okviru 4 faze KFV programa predviđeni su i projekti:

-Rekonstrukcija toplovodne mreže (ukupno 27 deonica) koja je u toku realizacije

-Uvođenje SCADA Sistema na toplotnim podstanicama (Sistem za daljinsko praćenje i očitavanje podataka)

-Rehabilitacija manjih toplotnih izvira i njihova konverzija sa mazuta na prirodni gas.

Možda Vas zanima i sledeće...