Brojne aktivnosti ministra

image_pdfimage_print

Grb Grada NišaUoči sednice Vlade Srbije koja je održana u Nišu, ministri u Vladi imali su brojne aktivnosti u gradu u skladu sa resorom kojim se bave. Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, posetio je Fudbalski klub “Radnički”, gde ga je pozdravio novi predsednik, Vidak Perović. Ministar Udovičić se interesovao za stanje u klubu i planove za budućnost. Zanimali su ga i detalji o završetku izgradnje novog stadiona. Istovremeno je pružio svojim domaćinima potrebne informacije o budućoj profesionalizaciji u srpskom sportu. Ministar pravde Nikola Selaković posetio je KPZ u Nišu i rekao da je posle više od sto godina urađena temeljna rekonstrukcija i adaptacija paviljona “C” Kazneno-popravnog zavoda u Nišu i da je ovaj paviljon sređen po najvišim evropskim standardima, kapaciteta preko 260 lica. On je najavio da će Ministarstvo pravde tokom ove nedelje otvoriti i potpuno novi paviljon u okviru Okružnog zatvora u Subotici. Takođe, prema najavi ministra Selakovića u Beogradu će 1. septembra početi sa radom i nova zgrada suda, u Bulevaru Nikole Tesle 42a, gde će Prvi osnovni sud u Beogradu dobiti 103 nove i savremeno opremljene sudnice.

Niški aerodrom “Kostantin Veliki” biće baza “low cost” kompanija, najavila je potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je u razgovoru sa rukovodstvom aerodroma obećala da će uskoro biti uspostavljen redovan vazdušni saobraćaj sa niške avio luke.

Ministarka je najavila i dopremanje tehničke opreme, neophodne za sletanje i poletanje aviona i po lošim vremenskim uslovima.

Ministar energetike Aleksandar Antić obišao je privredno društvo Jugoistok gde je razgovarao sa rukovodstvom. Prema rečima ministra Antića, Jugoistok ostvaruje zadovoljavajuće rezultate koji su iz meseca u mesec sve bolje. On je dodao da iako je energetski sistem u ovom trenutku stabilan, i dalje se radi u prenapegnutim uslovima jer rudnik Kolubara ne radi punim kapacitetom. Zbog toga je, kako kaže, neophodna štednja električne energije.

Gradsku kuću posetili su ministarka lokalne samouprave i državne uprave Kori Udovički i ministar bez portfelja Velimir Ilić. U odvojenim sastancima ministarka Udovički razgovarala je sa zamenikom gradonačelnika Ljubivojem Slavkovićem i predsednicima gradskih opština o aktuelnim problemima u funkcionisanju lokalne samouprave, dok se ministar Ilić sastao sa većnikom prof. dr Žarkom Rankovićem i predstavnicima srpsko-ruskog humanitarnog centra osnovanog sa ciljem reagovanja u vanrednim situacijama.

“Sa 700.000 korisnika i 2.000 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, moramo da budemo vrlo precizni i racionalni u raspodeli onoga sa čime raspolažemo”, istakao je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na sastanku sa direktorima niških socijalnih ustanova.

“Država mora naći sistemsko rešenje za podršku projektnim aktivnostima gradova i opština Srbije”, zaključile su, u razgovoru sa predsednikom GO Palilula, Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije i Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije za saradnju sa Evropskom Unijom.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je Policijsku upravu u Nišu, a ministar kulture Ivan Tasovac obišao je niški narodni muzej.

Možda Vas zanima i sledeće...