Niš u Regionalnom programu sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

image_pdfimage_print

7_2510_2097_kucaGradsko veće, kojim je predsedavao gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, jednoglasno je donelo Rešenje kojim Grad Niš prihvata pristupanje Regionalnom programu sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi –BFC SEE.

Grad Niš već je imao nacionalni sertifikat opštine sa pozitivnim poslovnim okruženjem, sa ispunjenih 96% kriterijuma Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, ali je ovaj sertifikat istekao 2012. godine.

Sadašnja sertifikacija imaće regionalni karakter, a, kako je istakao gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić, Niš će imati značajne koristi od ovog dokumenta.

Najbolja reklama su incestitori koji već posluju u našem gradi, a korist od efekata prikazivanja Grada Niša kao sredine sa pozitivnim poslovnim okruženjem višestruko je veća od iznosa koji će biti plaćen za sertifikat, rekao je gradonačelnik Perišić.

Članovi Gradskog veća odlučili su na 97. sednici i da iz skupštinske procedure bude povučen Predlog plana detaljne regulacije kompleksa trafostanice 110/10 kV „Niš 6“ sa priključnim dvostrukim dalekovodom 110 kV u Nišu, jer do Gradskog veća nije stiglo mišljenje GO Niška Banja.

Možda Vas zanima i sledeće...