Zajednički projekat Niša i Pirota

image_pdfimage_print

8_2493_2080_nispirotGradonačelnik Niša Prof. dr Zoran Perišić i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić potpislai su danas u Gradskoj kući partnerski sporazum o implementaciji projekta “Imovina lokalne samouprave u procesima evropskih integracija”.

 Ovaj projekat će se najvećim delom finansirati iz sredstava Evroposke unije a odnosi se na upravljanje imovinom lokalnih samouprava. Projekta se realizuje u okviru programa exchange 4, a Grad Niš i Opština Pirot biće zajedno uključeni uovaj partnerski projekat “Imovina lokalne samouprave u procesima evropskih integracija”.

 Opština Pirot i grad Niš, kao jedan veliki centar, imaju velike probleme sa upisom imovine u katastar. Gotovo da ne postoje pouzdani podaci šta sve pripada Opštini, odnosno gradu. Namera je da se realizacijom jednog ovakvog projekta sakupe svi podaci i da se napravi baza podataka imovine kojom se raspolaže. Na ovaj način bi se nepokretnostima upisanim u katastar lakše upravljalo u budućnosti.

 Programom rukovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština. Cilj projekta je uspostavljanje održivog modela upravljanja imovinom kroz definisanje portfolija imovine i praćenje funkcionalnih finansijskih rezultata. Nosilac i implementator projekta je grad Niš, a partner na projektu je opština Pirot.

Možda Vas zanima i sledeće...