EU Info kutak u Nišu

image_pdfimage_print

8_2402_1991_eeeeeeeeeeeeeeukutakInfo kutak Evropske Unije u Nišu predstavljaće deo komunikacionih aktivnosti Delegacije u Srbiji, s ciljem da unapredi poznavanje Evropske unije u direktnom kontaktu sa stanovnicima i posetiocima, a uz aktivnu podršku gradskih vlasti. U Gradskoj kući danas su gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport svečano potpisali memorandum o razumevanju kojim će se krenuti u realizaciju ovog projekta.

 “Veoma sam počastvovan zbog toga što je Delegacija Evropske unije u Srbiji prepoznala upravo naš carski Grad Niš, grad bogate istorijske i kulturne tradicije, kao lokalnu samoupravu koja će kao dobar saradnik, predstavljati jedan od značajnih segmenata na našem putu priključivanja porodici evropskih država i impementaciji u sistem Evropske Unije.

 Upravo otvaranje EU info-kutka u Nišu pokazuje da naš grad zauzima važno mesto u planovima evrospke strategije razvoja ovog dela Balkana i mi ćemo kao Grad preduzeti sve neophodne mere u cilju promovisanja svih pogodnosti koje Evropska unija, u postupku pregovora i pridruživanja može da pruži građanima” rekao je grdaonačelnik Perišić.

 EU INFO KUTAK imaće zadatak da direktno pruža informacije stanovnicima i posetiocima Niša o svim pitanjima koja se tiču funkcionisanja Evropske unije i saradnje Srbije i država članica EU.

 Kroz rad info kutka građani će imati uvid u kompletne i pouzdane informacije, uključujući i odgovore o tome koje će sve mogućnosti i prednosti članstvo doneti, posebno u oblasti ekonomije, regionalnog razvoja, poljoprivrede, nauke i obrazovanja.

 Majkl Devenport zahvalio se Gradu na razumevanju i podršci koju pruža realizaciji ovog projekta, a zatim je u pratnji gradonačelnika obišao buduće prostorije Info kutka koje se nalaze u Obrenovićevoj 38 u sklopu prostorija Kancelarije za mlade.

Možda Vas zanima i sledeće...