NIS i ove godine podržava lokalne projekte

image_pdfimage_print

0_2398_1987_hajatNaftna industrija Srbije i ove godine raspisala je javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i socijalne zaštite.

 Javni konkurs koji se i ove godine realizuje pod sloganom “Zajednici zajedno”, na teritorijama gradova Beograd, Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Niš, Čačak i opština Kikinda, Novi Bečej, Kanjiža, Žitište i Srbobran biće otvoren od 14. marta do 4. aprila.

 U ime Grada Niša Sporazum o saradnji sa kompanijom NIS za 2014. godinu potpisao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković koji se ovom prilikom zahvalio ovoj kompaniji za podršku koju pruža našem gradu jer se, kako je rekao, nekada čini da južno od Beograda nema Srbije do Čačka i Niša.

 Slavković je istakao da je Niš veliki distributivni centar NIS-ovih proizvoda, kao i da ima izuzetnu saradnju sa NIS-om.

 Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko rekao je da je ova kompanija do sada uložila 1, 5 milijardu dinara u društveno odgovorne projekte, što, kako je rekao, nije malo, ali nije ni mnogo, s obzirom na potrebe.

 Uspeh ima smisla samo ako ga podelimo sa drugima i uložimo u unapređenje i razvoj dobrih ideja. Ove godine smo obezbedili više od 110 miliona dinara za projekte koji imaju snagu da unaprede vaše opštine. Kroz sistem javnih konkursa smo u prethodne tri godine podržali oko 250 projekata, dok je u program društvene odgovornosti “Saradnja radi razvoja” kompanija od 2009. godine uložila 680 miliona dinara, izjavio je Kravčenko.

 NIS je 2009. godine započeo projekat podrške lokalnim zajednicama koji je iz godine u godinu unapređivan. Od prošle godine se 100 odsto sredstava raspodeljuje putem javnog konkursa za projekte koje neprofitne organizacije istaknu kao prioritetne za socijalno-ekonomski razvoj lokalne zajednice. Do sada je realizovano više od 450 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

 Na konkursu mogu da učestvuju neprofitne ustanove sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama. O izboru projekata će odlučivati Komisija, koju će činiti predstavnici lokalnih samouprava, NIS-a, kao i lokalne ugledne ličnosti.

Možda Vas zanima i sledeće...