Ulični fudbal i na niškim ulicama

image_pdfimage_print

8_2394_1983_sssssportikulGradonačelnik Niša Prof. dr Zoran Perišić potpisao je danas Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa udruženjem “Sportikul” iz Beograda kojim se prihvata učešće u realizaciji projekta “STREET FOOTBALL”.

 Socijalizacija i edukacija dece i omladine, kao naš zalog za bolju i svetliju budućnost, borba protiv rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, borba protiv nasilja na sportskim terenima i priredbama, uz nemerljiv doprinos podizanju svesti o neophodnosti zdravog načina života, dovoljni su razlozi i pravi podsticaj za Grad Niš da uspostavi ovu saradnju, naveo je gradonačelnik Perišić i dodao da se nada da će ova manifestacija dobiti karakter tradicionalne i postati deo imidža Grada Niša.

 Kako je rečeno prilikom potpisivanja Ugovora, Grad Niš kao odgovoran grad, koji za svoje građane realizuje brojne društveno – korisne manifestacije, u poseban fokus stavlja mlade i njihovu potrebu za bavljenjem sportom.

 Sa druge strane, “Sportikul” je udruženje koje ima za cilj unapređenje i razvoj sporta, kulture, umetnosti, obrazovanja, ekologije, ekonomije i civilnog društva u Republici Srbiji, a bavi se i borbom protiv rasizma, verske i nacionalne netrpeljivosti, kao i svih ostalih oblika nasilja.

 Grad Niš i udruženje “Sportikul” imaju nameru da potpisivanjem ovog Ugovora stvore uslove koji će omogućiti dugoročnu saradnju tokom koje će zajednički nastupati i realizovati projekat “STREET FOOTBALL Srbija”.

Možda Vas zanima i sledeće...