Stipendije za najbolje studente

image_pdfimage_print

8_2391_1977_vanjaudovicicU galeriji Srbija u Nišu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić uručili su stipendije najboljim studentima niškog univerziteta. Fond za mlade talente osnovala je Vlada Republike Srbije u želji da podrži najuspešnije studente, koji su svojim radom, upornošću i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate. Svečanom dodelom ugovora o stipendiranju studentima Univerziteta u Nišu obuhvaćeno je po Konkursu za stipendiranje do 800 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2013/14. godinu.

 Konkursom koji nagrađuje najbolje studente u Srbiji do sada je nagrađeno više od 6.000 studenata čiji je trud na taj način uvažen i prepoznat. Od tekuće školske 2013/14. godine Fond za mlade talente je povećao broj dobitnika stipendije kao i iznos stipendije kako bi motivisao više studenata da postižu još bolje rezultate.

 Osnovni cilj Fonda za mlade talente je stipendiranje studenata i nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute izuzetne rezultate na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Od 2008. godine do danas, Fond je nagradio i stipendirao više od 12. 300 studenata i učenika srednjih škola i za te namene utrošio je preko 3, 3 milijardi dinara. Osim konkretne finansijske podrške, Fond nastoji da stipendistima pruži i posrednu podršku kroz saradnju sa kompanijama kako bi omogućili stipendistima da steknu prva radna iskustva.

Možda Vas zanima i sledeće...