Poseta preduzeću E-reciklaža

image_pdfimage_print

8_2380_1968_ereciklazaDržavni sekeretar u Ministarstvu energetike Stana Božović u pratnji gradonačelnika Niša prof. dr Zorana Perišića posetila je danas preduzeće Jugoipmpeks u čijem sastavu posluje E-reciklaža, postrojenje za reciklažu starih i dotrajalih uređaja, bele tehnike i skladištenje freona po međunarodnim standardima.

 Direktor kompanije Vujadin Šćekić upoznao je delegaciju sa načinom rada ovog preduzeća koje predstavlja najveći kompleks ovakve vrste na Balkanu i koje je što se tiče stručnog kadra i opreme, spremno da reciklira elektronski optad po najvišim standardima Evropske unije.

 Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je da u dve godine rada ovo preduzeće predstavlja primer kako spojem znanja i tehnologije može uspešno da se privređuje.

 “Podatak da za ove dve godine rada i recikliranja otpadnog materijala je postignuto smanjenje zagađenja okoline koje je reda veličine kao da 140.000 vozila nije uopšte radilo i ispuštalo izduvne gasove. Kada uzmemo u obzir i to da Evropska unija skoro trećinu zakona bazira na zaštiti životne sredine, jasno je koliki je značaj funkcionisanja preduzeća koje zahvaljujući procesu reciklažečuva životnu sredinu”, rekao je gradonačelnik Perišić.

Možda Vas zanima i sledeće...