Uskoro nova radna mesta u kompaniji „Džonson elektrik“

image_pdfimage_print

8_2375_1963_000000000000electricOtvaranje fabrike kompanije „Džonson elektrik“ u Nišu najveća je investicija u poslednjih 15 godina u ovim krajevima, ocenio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je obišao pogon u kome će se proizvoditi elektromotori i delovi za automobile poput „jaguara“, „BMW“-a i „Volvoa“. Vučić je tom prilikom pohvalio rukovodstvo Niša na brzini prilikom pribavljanja dokumentacije za novog investitora, podvukavši da samo 6 meseci nakon potpisivanja prvog ugovora, ova kompanija uspeva da otvori potpuno nov proizvodni pogon.

 Grad Niš se pokazao kao odličan partner novim investitorima, zato što je, zahvaljujući smanjenoj birokratiji, kompanija „Džonson elektrik“ u rekordnom roku uspela da pribavi sve dozvole i dokumentaciju za izgradnju potpuno nove fabričke hale. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da je ponosan na tu činjenicu.

 Otvaranje fabrike kompanije „Džonson elektrik“ u Nišu pokazalo je da možemo i brže i bolje, naveo je Vučić.

 Kompaniji iz Hong-Konga Vučić je ponudio i susednu parcelu od 4 hektara u Radnoj zoni Sever u Nišu, kako bi pod istim uslovima proširili proizvodnju i uposlili još radnika. Kaže da nije dobio negativan odgovor. Do tada se čeka septembar i prvi elektromotori sa etiketom „Džonson elektrika“ iz Niša.

 Prethodno je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić sa predstavnicima kompanije Džonson elektrik potpisao protokol o regulisanju međusobnih obaveza u vezi zajedničke izgradnje neophodnih kapaciteta za obezbeđenje napajanja električnom energijom poslovnog objekta investitora JOHNSON ELECTRIC u Ul. Vazduhoplovaca bb, u radnoj zoni „Sever“

 Ovom protokolu prethodili su:

  1. – zaključen Memorandum o razumevanju, dana 27. juna 2013. godine između Republike Srbije, Grada Niša i Johnson Electric International AG;
  2. – zaključen Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez obaveze plaćanja naknade, dana 24.09.2013. godine između Grada Niša i Johnson Electric
  3. – izdati Tehnički uslovi od strane PD Jugoistok d.o.o. Niš za priključenje na distributivni elektroenergetski sistem 29.08.2013. godine i
  4. – zaključen Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji dana 31.01.2014. godine između ED„Jugoistok“ Niš, Grada Niša i Johnson Electric d.o.o.

 Ugovorom o otuđenju građevinskog zemljišta predviđena je obaveza Grada Niša da o svom trošku obezbedi napajanje objekta investitora električnom energijom jačine 3000 KVA a do 10000 KVA po zahtevu i o trošku investitora.

 Protokolom o regulisanju međusobnih obaveza Grad Niš će, o svom trošku i u skladu sa važećim zakonima i drugim propisima, preuzeti sprovođenje aktivnosti i finansiranje sledećih obaveza:

  1. – izradu projektne dokumentacije
  2. – rešavanje imovinsko – pravnih odnosa
  3. – obezbeđenje građevinske dozvole, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji,
  4. – stručni nadzor nad izvođenjem radova
  5. – tehnički pregled objekta
  6. – ishodovanje upotrebne dozvole

Možda Vas zanima i sledeće...