Новогодишња прес конференција и коктел

НОВОГОДИШЊА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА И КОКТЕЛГрадоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и председник Скупштине Града Ниша проф. др Миле Илић одржали су заједничку годишњу конференцију за новинаре на којој су сумирани резултати рада у претходној години и најављени нови пројекти у 2014. години. Потом је одржан и традиционални новогодишњи коктел којем су присуствовали водећи људи политичког и јавног живота града.

 “Протекла година била је у знаку Миланског едикта, а Ниш је вратила на мапу оних градова света који захваљујући свом историјско-културном наслеђу заузимају централна места у новијој историји човечанства. У граду је одржано на десетине манифестација, а неке од њих окупиле су најзначајније представнике религијског и политичког живота Србије, па и целе Европе. Угостили смо патријархе, бискупе, премијере, амбасадоре и врхунске и светски признате уметнике. Град Ниш био је централна позорница догађаја који је у многоме изменио ток историје целог света” рекао је градоначелник у свом обраћању званицама.

“Уложићу своје знање и максималну енергију да и у 2014. години покушам да у град привучем што више страних и домаћих инвеститора који ће кроз своја улагања запослити нове људе и дати нову димензију привредном развоју града. У години пред нама очекујемо почетак рада нових компанија на простору индустријске зоне, а самим тим и отварање нових радних места за незапослене”, нагласио је градоначелник.

Проф. др Миле Илић рекао је да је ова година била веома сложена и да очекује да и 2014. протекне у сличном амбијенту”. Што се тиче рада Супштине Града могу са поносом рећи да смо ове године радили врло ефикасно и ажурно, одржано је укупно 19 седница скупштине, све процедуре су испоштоване и ја пред крај ове године могу констатовати да је мој сто празан, јер смо све завршили на време”рекао је председник Скупштине Града.

Print this pageEmail to someoneShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Google+0Share on LinkedIn0share on Tumblr

Можда Вас занима и следеће...