53 godine Elektronskog fakulteta u Nišu

image_pdfimage_print
53 GODINE ELEKTRONSKOG FAKULTETA U NIŠUElektronski fakultet u Nišu danas, posle 53 godine postojanja predstavlja vrhunsku obrazovnu i naučnoistraživačku organizaciju koja je tokom više od pet decenija iznedrila veliki broj odličnih stručnjaka. Povodom ovog jubileja u amfiteatru fakulteta održana je svečana akademija kojoj su prisustvovali profesori i studenti i brojne zvanice.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić podsetio je na to da je nekada Niš s pravom nosio titulu grada elektronike i da je zadatak svih nas da pokušamo da vratimo nekadašnji imidž grada.

„Upisivanjem na Elektronski fakultet studenti nisu napravili pogrešan izbor jer on predstavlja instituciju od posebnog društvenog interesa koja uspešno prati razvoj elektrotehnike i informaciono-komunikacionih tehnologija u svetu i koja predstavlja osnovu za modernu privredu u okviru tehnološkog razvoja Republike Srbije u 21. veku.

Srbiji je potrebna velika energija kojom raspolažu mladi ljudi sa znanjem i stručnošću, čime bi se mogao pokrenuti razvoj države. Znanje naših studenata je kapital velike vrednosti koji možemo ponuditi Evropi i svetu, i to uvek imamo  na umu kada pregovaramo sa ulagačima.Drago mi je što prisustvujem proslavi 53 godine Elektronskog fakulteta  koje označavaju Vašu predanost i uspeh u radu fakulteta „ rekao je gradonačelnik.

Skupu na Elektronskom fakultetu prisustvovao je i pomoćnik ministra prosvete  prof.dr Slobodan Stupar kao i rektor niškog univerziteta prof.dr Dragan Antić.

Možda Vas zanima i sledeće...